Automation skaber fremgang i metal- og maskinindustrien

Hurtig omstilling og automation skaber resultater.

Nordiske Mediers brancheanalyse ”Industriens Top 2017” viser, at 80 % af virksomhederne i metal- og maskinindustrien opnåede bedre resultater i 2017, end de gjorde i 2009, hvor finanskrisen startede.

”Industrien har fået nyt liv, og der er vældig travlt i dag. Danske virksomheder har vist en evne til at omkostningstilpasse deres produktion,” lyder det fra Knud Hareskov, der er centerleder i Center for Underleverandører.

Da finanskrisen kom, lagde TRECO en målrettet strategi for, hvordan vi skulle komme igennem den. Vi tilpassede os til den svære periode og fulgte strategien trods den usikre situation. Vores langsigtede strategi viste sig at være succesfuld, og den er årsagen til, at vi i dag klarer os bedre end før krisen.

Derfor investerer vi i automation

Investeringer i produktionen er den primære årsag til, at virksomhederne i metal- og maskinindustrien er konkurrencedygtige. Det vurderer Thomas Søby, der er cheføkonom i Dansk Metal.

”De danske industrivirksomheder var konkurrencedygtige, med det samme eksportordrerne begyndte at vende tilbage for fem-seks år siden, fordi der løbende er blevet investeret i nye maskiner og teknologi,” forklarer han.

Automation reducerer produktionsomkostninger, da det er markant billigere end manuel produktion. En automatiseret produktion sikrer samtidig en højere effektivitet og lavere fejlprocent, fordi produktionen bliver styret med computere. Derudover giver det en ensartet produktion.

Disse faktorer er med til at optimere produktionen. Det betyder også, at der ikke længere er den store prisforskel på at outsource til udlandet og lægge produktionen herhjemme. Derfor har flere danske virksomheder også valgt at flytte deres produktion hjem fra udlandet.

Ved at lægge produktionen i Danmark opnår virksomheder en langt større kvalitets- og leveringssikkerhed. Det er på netop disse parametre, at TRECO adskiller sig fra konkurrenterne. Derudover investerer vi løbende i automation, så vores produktion er så effektiv som muligt. På den måde sikrer vi, at TRECO er en stærk produktionspartner.