TRECO investerer millionbeløb i laserskærer

Vi optimerer vores laserskæring

TRECO har investeret i en Trumpf TruLaser 3030, som er en laserskærer med den seneste laserskæringsteknologi.

Samtidig har vi opdateret både hardware og software i vores pladehåndteringssystem, så det kan arbejde sammen med vores nye laserskærer. 

Vores nye Trumpf TruLaser 3030 anvender en fiberteknologi, der gør den langt mere avanceret og effektiv end vores gamle laserskærer, der var en CO2-laser.

Fordobling af kapacitet

– Vores nye laser øger kapaciteten og fleksibiliteten i vores produktion markant, så vi fortsat kan imødekomme den stigende efterspørgsel, fortæller produktionsdirektør Per Therkildsen.

Den nye fiberlaser fordobler vores kapacitet, og med den kan vi laserskære plader i optimal kvalitet.  

– Investeringen i en ny laserskærer står i mål med vores vision om at være en fleksibel produktionspartner. Den mere end fordoblede kapacitet letter presset på vores produktion og bidrager gevaldigt til vores forretningsstrategi, siger han.  

Ny laserskærer giver mere fleksibilitet

TRECO har investeret et større millionbeløb på den nye laserskærer, men konsekvenserne af ikke at investere i laserskæring var langt større.

– Hvis vi ikke investerede i en ny laserskærer, ville vi stå i en situation, hvor vores produktion ville komme under enormt pres, forklarer Per Therkildsen og uddyber:

– Det ville betyde, vi ville miste vores fleksibilitet, fordi vi skulle lægge mere laserskæring ud til vores underleverandører. Og det er stemmer ikke overens med vores forretningsstrategi og den vision, vi har for TRECO.

Medarbejderne glæder sig til at laserskære med den nye laserskæremaskine, som skærer mere præcist og gør det nemmere for dem at håndtere de ordrer, der kommer.

– Det er altid spændende med ny teknologi i huset, men det er endnu vigtigere, at vores kunder føler sig trygge hos os. Med den nye fiberlaser har vi bedre forudsætninger for at forbedre vores i forvejen høje leveringssikkerhed. Det ved vi, vores kunder sætter pris på, lyder det fra vores produktionsdirektør.

Energioptimeret produktion

– Vores nye fiberlaser viser, at vi er en produktionspartner, der har de optimale maskiner. Med den kan vi laserskære i optimal kvalitet og bruge færre ressourcer på håndtering, siger Per Therkildsen.

Det er ikke kun ressourcer til håndtering, der bliver reduceret.

Produktionen bliver mere energioptimeret, da vores nye laser blot bruger en tredjedel energi sammenlignet med vores gamle laserskærer.

Det holder vores driftsomkostninger nede og er samtidig godt for miljøet. 

Ideel laserskærer for TRECO

En laserskærer med fiberteknologi er ideel for TRECO, da vi er eksperter i tyndpladebearbejdning.

En fiberlaser er nemlig langt hurtigere end en CO2-laser til at laserskære tynde materialer. Samtidig skærer den mere præcist.

Sammenlignet med vores gamle laserskæremaskine kan vores nye laser laserskære plader, der er op til 25 % tykkere.

Alt dette betyder, at vi bliver langt mere fleksible, når det gælder laserskæring af plader.

Derudover har vi købt en Trumpf TruBend 5085 kantpresser, som øger kapaciteten i vores maskinhal.

Disse investeringer forbedrer vores produktivitet i en periode, hvor industriens produktivitet falder

Se hvordan vores nye laserskærer blev installeret i videoen nedenfor.